Maturanti Zrenjaninske gimnazije obeležili 20 godina od mature

Deset odeljenja generacije učenika 1992-1996. Zrenjaninske gimnazije proslavilo je 20 godina od kada su izašli iz srednjoškolskih klupa i maturirali u ovoj školi. Od ukupno 335 učenika iz 10 odeljenja, koliko ih je pohađalo Gimnaziju u tom periodu, na druženje povodom velikog jubileja došlo je više od polovine. Ideju je inicirao jedan od odeljenskih starešina u razredu četvrto jedan, profesor Rako Tomović i njegov nekadašnji učenik Dragan Todorović. Organizaciji se priključilo još dvanaest predstavnika iz ostalih razreda: Natalija Đuričin, Zdravka Tošić, Nataša Bjelić, Otilia Buheker Ilić, Predrag Manojlović, Klara Harmati, Andrea Zvekić, Sanja Vorkapić, Jelena Grujin, Andrijana Pečenković, Zoran Paskaš.
matura  20 god bedz logoOkupljanje generacije imalo je i humanitarnu misiju. Naime, organizovana je akcija u okviru koje su svi koji su došli na ovo druženje dali priloge za kupovinu bedža na kome je bilo ispisano 20 godina, generacija 1992-1996, a koji je besplatno uradila firma „Diginet“.
– Nismo hteli da to bude obično okupljanje, već smo odlučili da svaki maturant da simboličan novčani prilog. Prikupili smo više od 20.000 dinara i taj novac ćemo iskoristiti za kupovinu igračaka za decu koje ćemo predati Predškolskoj ustanovi u Zrenjaninu – istakao je Todorović.
Predstavnici Organizacionog odbora su se zahvalili svima koji su svojim prisustvom obeležili ovaj izvanredan dogadjaj, kao i odeljenskim starešinama i direktoru škole Milanu Radakoviću, koji su uveličali ovu svečanost. Takođe, najavljeno je i druženje za pet godina, kada će biti obeleženo četvrt veka od mature u Zrenjaninskoj gimnaziji.
S.V.

maturanti generacija maturanti5 matura3 Matura4 maturanti2