Međunarodna manifestacija dobrovoljnog vatrogastva

POMOĆNIK MINISTRA UNUTRAŠNjIH POSLOVA SRBIJE I NAČELNIK SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE PREDRAG MARIĆ POSETIO ZRENjANIN

POMOCNIK MINISTRA  (2)  POMOCNIK MINISTRA  (3)

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić danas je posetio Zrenjanin. On je sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem razgovarao o organizaciji Međunarodnog takmičenja dobrovoljnog vatrogastva koje će biti održano u Zrenjaninu u aprilu.
Kako je rekao Predrag Marić, to će biti i način da se pruži podrška razvoju dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji, koje je veliki potencijal i što je značajno za državu i izrazio uverenje da dobrovoljno vatrogastvo može da se vrati na dobre pozicije, kakve je imalo u doba stare Jugoslavije, u saradnji sa lokalnim samoupravama, u ovom kontekstu Zrenjanina.
Gradonačelnik Janjić je istakao da je Zrenjanin u oblasti dobrovoljnog vatrogastva pozitivan primer za ostale.
Predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Mihajlović je rekao da se Zrenjanin već dokazao u organizovanju sličnih takmičenja. Predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine i sekretar Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin Dragan Jajić je naglasio da Gradski savez, koji ima 23 dobrovoljna vatrogasna društva, uspešno radi na širenju vatrogasne kulture i zato je izbor za predstojeću manifestaciju – Zrenjanin.
B.J.