MEĐUNARODNI TURNIR U FUTSALU: Srpske igračice na tronu

Tokom protekle nedelje u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Kikindi odigran je prijateljski međunarodni turnir u futsalu za žene. Srpska reprezentacija osvojila je prvo mesto i pobednički pehar. Naše fudbalerke su tokom turnira savladale Slobeniju (5:3) i Češku (4:2), a poražene su od Slovačke  (2:3). Drugo mesto zauzela je Češka Republika, treća je bila Slovačka, a četvrta Slovenija.

Najbolja igračica i strelac turnira je reprezentativka Srbije Marija Vuković, rodom iz Zrenjanina, a koja trenutno nastupa za ŽFK Požarevac. Za najbolju golmanku turnira proglašena je Jana Cervikova iz Slovačke.

Marija Vuković

Prvi čovek KMF SAS Milivoje Batinica bio je uključen u organizaciju ovog turnira, a i sam je veoma zadovoljan kako je takmičenje izgledalo.

– Ovo je bio veliki spektakl, drago mi je da je tokom utakmice naše reprezentacije bilo dosta publike i u Zrenjaninu i Novom Bečeju i Kikindi. Postoji veliko interesovanje za futsal, a čini se da i ženski futsal i ženski fudbal postaju sve popularniji, stoga ne čudi da se sve više devojčica raspituju za ovaj sport – rekao je Milivoje Batinica.

Srpske futsalerke se sada vraćaju obavezama u velikom ženskom fudbalu, a za oko godinu dana uslediće nova okupljanja i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

D. Petrović