MEŠTANI I GOSTI UŽIVALI U TRODNEVNOM PROGRAMU

Završeni treći „Dani Kleka”
Preko hiljadu posetilaca je proteklog vikenda, od petka do nedelje, posetilo veliku Klečansku manifestaciju u organizaciji Mesne zajednice i Grada Zrenjanina. Gosti su imali priliku da vide predstave beogradskog i zrenjaninskog glumišta ali i OŠ „Jovan Dučić” kao i kulturno – umetnički program. Ovo je bila i prava prilika da pred publikom budu dodeljene nagrade i đaku generacije u selu, Nikolini Ćurić ali i najboljoj sportistkinji Marini Oro. Specijalne nagrade primili su Rade Bokić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
Dvadeset i šest ekipa takmičilo se u kuvanju riblje čorbe, održana je izložba pasa i automobila, a posebno interesovanje privukle su kreativne radionice, likovne kolonije i kao što je očekivano, sportske igre koje su obeležje sela.
Izložba Branka Milićevića (ulje na platnu) izazvala je posebnu pažnju, a pravi događaj za prisutne bila je pokazna vežba Klečanskih vatrogasaca. Posle manifestacije, utisci su izuzetni, a iz ovog mesta kažu da se nadaju da će sledeći „Dani Kleka” biti još bolji.
Ljiljana Đurić