MINISTAR ODBRANE POSETIO KOMANDU ZA RAZVOJ BANATSKE BRIGADE: Vrlo dobar rad sa rezervnim sastavom Vojske Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je u sredu, 15. maja, Komandu za razvoj Banatske brigade Vojske Srbije u Zrenjaninu.

Jedan od prioriteta Vojske Srbije je i priprema i opremanje našeg rezervnog sastava. Pripadnici Banatske brigade rade veoma dobar posao. Tehnika je ispravna, ljudi su obučeni i to je ono što svakog od nas može da čini ponosnim, ali i sigurnim da će naša budućnost biti mirna – naglasio je ministar odbrane.

Komandant Komande za razvoj Banatske brigade pukovnik Nikola Dejanović istakao je da je poseta bila prilika da se ministar odbrane upozna sa realizacijom zadataka na ovom delu teritorije.

Naš zadatak je da obezbedimo sve uslove za uspešnu i brzu realizaciju i izvršenje mobilizacije, realizaciju obuke sa licima iz rezervnog sastava i stalnog sastava, kao i stvaranje sposobnosti za izvršenje zadataka iz sve tri misije naše vojske – naglasio je pukovnik Dejanović.

Tokom posete ministar Vulin je posetio vojni kompleks Silos, gde je prisustvovao segmentima obuke rezervnog sastava i prikazu rada Tehničkog remontnog zavoda Čačak na opravci tenkova.

Obilasku su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant Komande za razvoj Vojske Srbije Đokica Petrović i načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Savo Iriškić.

Sa sajta Ministarstva odbrane Srbije