MLADI KOŠARKAŠI U NOVOM BEČEJU: Nezaboravno druženje među obručima

„Basket friends” košarkaški kamp, koji je u Novom Bečeju počeo 16. juna, završen je 12. jula . Mlade košarkaše okupio je Zlatko Jovanović, košarkaš koji je karijeru počeo u novobečejskom Poletu, igrao u Crnoj Gori, BiH, Iranu, Mađarskoj, Rumuniji i Francuskoj, a 2009. godine nastupao je za reprezentaciju BiH jer ima njihov pasoš. Jovanović ističe da je organizacija kampa, rad sa decom i stvaranje novih asova njegov način da se oduži košarci pošto je od tog sporta mnogo dobio.

rsz_kamp_2 (1)
– Na okupu je bilo 180 devojčica i dečaka, kamp je bio besplatan, a organizovan je u dve smene. U prvoj su bila deca iz Novog Bečeja i okoline, a u drugoj su, uz sportiste iz Srbobrana i Kneževca, boravili gosti iz Rumunije, Irana, Kipra, Mađarske. Sve je prošlo u najboljem redu, uz treninge organizovali smo i razna takmičenja. Deca su uživala, pa nose divne uspomene iz Novog Bečeja. Bilo je lepo, svi su naučili nešto novo i divno su se družili, to me obavezuje da i sledeće godine organizujem kamp i da bude još bolje – kaže Zlatko Jovanović.
Treneri u kampu su bili Nenad Mandić, Azur Sakić, Ranko Velimirović, Veselin Rođenkov, Marko Skoko, Dimitrije Živković i Branka Subić.
B. M.