MLADI ODBOJKAŠI IZ LAZAREVA STIGLI DO ELITNE LIGE

Milka i Nikola u Zvezdi

Njihov talenat sam uočio još dok sam im bio nastavnik u Lazarevu. Znao sam da ih, ako budu vredno radili, čeka lepa odbojkaška budućnost – ističe Aleksandar Šakić

Prvotimci Crvene zvezde Milka Stijepić (21) i Nikola Meljanac (20) prve odbojkaške korake su napravili u Lazarevu u OŠ „Slavko Rodić” kod profesora fizičke kulture Aleksandra Šakića. Oni su danas standardni prvotimci ženske i muške ekipe Crvene zvezde iz Beograda.
– Milka i Nikola su odlična deca i sjajni sportisti. Njihov talenat sam uočio još dok sam im bio nastavnik u Lazarevu. Znao sam da ih, ako budu vredno radili, čeka lepa odbojkaška budućnost i nisam se prevario. Stasali su u odlične igrače i prave vođe svojih timova, nadam se da će ih povrede mimoići u narednom periodu i da će biti još bolji – ističe Aleksandar Šakić, njihov prvi trener i odbojkaški učitelj.


Milka Stijepić već četiri sezone nosi crveno-beli dres, igra na poziciji korektorke i jedna je od najboljih poenterki svog tima u protekloj sezoni. Mlada odbojkašica je uknjižila 586 poena za svoj tim, a ukupno je peta od svih igračica u Super ligi. Milku karakteriše odličan osećaj za skok i dobar pregled igre i terena.
Nikola Meljanac je u januru napunio 20 godina i igra na poziciji srednjeg blokera. Tri sezone je u Crvenoj zvezdi, visok je 200 cm, odličan je bloker i pred njim je svetla budućnost. Zvezda je ove godine osvojila Kup Srbije i igrao je u finalu plej-ofa. Nikolu karakteriše odličan tajming, dobar skok i servis. Od njega očekuju da u novoj sezoni bude jedan od najboljih mladih blokera u ligi.
Ž. CVETIĆ