MLADI ŠAHISTA DANILO BESEDEŠ JOŠ JEDNOM JE POKAZAO RASKOŠAN TALENAT

Pobedio na dva zrenjaninska turnira
Fide majstor Danilo Besedeš, ovih dana pobedio je na dva turnira. Tako je još jednom pokazao raskošan talenat i potvrdio da je jedan od najboljih mladih šahista ne samo u našoj sredini, nego i u Srbiji.
On je pobednik turnira koji je u okviru „Dana piva” održan u bašti Gradske kuće. Nadmetalo se 26 igrača, a osim domaćih, nastupili i šahisti iz Hrvatske, Belgije, Vrbasa, Nove Crnje, Novog Itebeja i Sutjeske. Besedeš je osvojio šest poena. Drugoplasirani je bio Srđan Blagojević sa 5,5, slede Tomislav Navratil, Ivan Adamov i Aleksandar Vukić sa po 5 poena. Pobedniku je pripao pehar, četvorici prvoplasiranih i novčane nagrade, a nagrađena su i po tri najbolja omladinca i kadeta. Organizatori turnira su bili ŠS Zrenjanin, ŠK Proleter i Turistički centar Zrenjanin. Sudili su Pera Racić i Saša Samolovac.
Dvadesetogodišnji Zrenjaninac postao je i prvak Zrenjanina sa osvojenih 4 poena, a iza njega su se plasirali Nikola Maksimović takođe sa 4 poena, Ivan Adamov sa 3,5, Nenad Stojković sa 3, Robert Varga sa 2,5, Mirko Kozić, Branislav Parkajić i Ilija Tomić (svi sa po 2 poena) i Stjepan Birčaković koji je bio bez poena. Pobedniku Besedešu pripali su pehar i novčana nagrada, koju su dobili i vicešampion i trećeplasirani šahista. Organizator prvenstva bio je ŠS Zrenjanin.
G. N.