MLADI TENISER IZ ZRENJANINA POSTAO ŠAMPION DRŽAVE: Luka Jovanović niže uspehe

Član TK „Galeb 1890“ Luka Jovanović postao je krajem decembra dvoranski prvak Srbije u konkurenciji do 14 godina.

On je u finalu Državnog prvenstva održanog od 23. do 28. decembra u Kruševcu pobedio tenisera TK „Zlatibor springs“ Nikolu Zekića sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2). Neizvesniji i naporniji meč Luka je odigrao u polufinalu, kada je posle tri i po sata pobedio Branka Đurića iz beogradskog TK „BTA Olimp“ rezultatom 2:1 (6:4, 5:7, 7:6(5)). Luka je tako načinio korak napred u odnosu na Letnje državno prvenstvo iz maja 2017. godine na kojem je stigao do polufinala.

Zapažen rezultat postigao je i njegov godinu dana mlađi drugar iz TK „Galeb 1890“ Zoran Ludoški, koji je na Državnom prvenstvu u Kruševcu stigao do četvrtfinala.

Luka Jovanović trenutno učestvuje na međunarodnom turniru u Himkiju, u Rusiji, na kojem je za sada stigao do četvrtfinala. On je danas u trećem kolu pobedio korejskog tenisera Gunuka Kanga rezultatom: 6:3, 6:7(6), 7:6(7). U pitanju je turnir prve kategorije evropskog kalendara (Tennis Europe), na kojem učestvuju najbolji evropski juniori iz 26 zemalja, a među njima i četvoro predstavnika Srbije.

M.M.

Foto: www.maliigraci.rs

luka jovanovic sajt maliigraciLuka Jovanović (levo) sa šampionskim peharom