NAJAVA DOGAĐAJA

BERZA PLOČA
U Kulturnom centru Zrenjanina je u nedelju, od 10 do 14 časova, „Berza gramofonskih ploča”.

FILMOVI
U okviru programa „Na sopstveni pogon” – predstavljanje nezavisne kulturne scene U Zrenjaninu u ponedeljak, 10. oktobra od 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra je projekcija izabranih filmova snimljenih tokom Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2016”. Na programu su filmovi: „HE-Helijum”, „Ringišpil”, „Grupni portret s leđa” , „Gorka šala” i „Ukras sveta” . Više na: www.kczr.org

VEČE RUSKIH ROMANSI
U ponedeljak, 10. oktobra, od 19 časova, u baroknoj sali Gradske kuće je koncert Aline Sidorove -„Veče ruskih romansi”. Alina Sidorova je umetnica koja se od svoje šeste godine bavi muzikom i pevanjem. Nakon završenog Univerziteta nastupala je širom Rusije u sastavu Ruskog narodnog ansambla pesme i igre „Žiguli”. Održala je i organizovala je veliki broj humanitarnih koncerata i predavala solo pevanje za nastradalu decu iz Černobilja. Od 2006. živi u Crnoj Gori gde sa poznatim ruskim muzičarima Artjomom Treckim i Aleksandrom Ševeljovom organizuju koncerte ruske pop muzike. Sa porodicom, dolazi, 2011. godine u Banatski Despotovac. Na repertoaru koncerta se nalaze muzičke numere: „Oči crne”, „Mlada žena”, „Esaul” … Ulaz na koncert je besplatan.

MUZIČKA ŠKOLA
Solistički koncert Jelene Bajić Bojanić je u ponedeljak, 10. oktobra u Muzičkoj školi „Josif Marinković” u 18 časova. Ulaz je slobodan.

„LICEULICE”
U utorak, 11. oktobra u maloj sali Kulturnog centra, u 19 časova, u okviru projekta „Na sopstveni pogon”, biće predstavljen časopis „Liceulice: Ulični prodavci – ekonomija po meri čoveka”. Govore članovi redakcije Tijana Spasić, Bojan Marjanović i Marko Tomašević.

„BELDOKS”
U okviru Beldoks festivala, u sredu, 12. i četvrtak, 13. oktobra, u maloj sali Kulturnog centra, od 20 časova, prikazuje se film „Gabo: Magija stvarnosti” (Justin Webster, Španija, 2015, 88’) . Ulaz je besplatan.

KONCERT
Koncert Miodraga Đorđevića – harmonika biće održan u četvrtak, 13. oktobra, u 19 časova u baroknoj sali Gradske kuće. Ulaz je Slobodan. Više na: www.kczr.org