NAJAVA DOGAĐAJA

IZLOŽBA
U Kulturnom centru je u petak, 9.decembra, u 19 časova otvaranje Izložbe Salona arhitekture – Novi Sad – „Prespajanje”, a potom i okrugli sto Salona – o potrebi povezivanja, dijalogu arhitekture i arhitekata kao i uloge profesionalnih udruženja. Prvi grad domaćin putujuće izložbe je Zrenjanin.

GUSLARI
U organizaciji KUGD „Petar Perunović Perun” i Kulturnog centra, u petak, 9. decembra, u 19 časova, u velikoj sali je guslarsko veče „Romanijo – goro od junaka”. Ulaz je besplatan. Generalni pokrovitelji su Grad Zrenjanin i SO Žitište.

BERZA
U nedelju, 11. decembra u Kulturnom centru je od 10 do 14 časova Berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

RADIONICA
Kreativna radionica Srednje poljoprivredne škole, „Novogodišnji ukrasi”, biće u Kulturnom centru u ponedeljak, 12. decembra, pre podne. Pripremaju je učenici sa Sandrom Rodić, Anom Stanar i Ljiljanom Bačvanski, profesorkama Škole.

MONOGRAFIJA
„Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike” Jovana Ristića i Dragana Jovićevića, čiji je izdavač Filmski centar Srbije, biće predstavljena u ponedeljak, 12. decembra, u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Zatim je filmska retrospektiva sa Festivala srpskog filma fantastike.

„MAMA VOLI BEBU”
Urnebesna pozorišna predstava „Mama voli bebu” igra se u ponedeljak, 12. decembra, u 18 časova, u Kulturnom centru, po motivima prve srpske animirane serije za decu i roditelje „Maksimove avanture”: Slobodan Boda Ninković, Jovica Jocko Tišma, Mira, Stefa i Anđica. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, a cena je 500 dinara.

„PRIČA SE PO GRADU”
Komedija „Priča se po gradu” Staše Koprivice biće izvedena u petak, 23. decembra, u 20 časova, u Kulturnom centru. Igraju Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Senka Đorović i Anastasia Mandić. Ulaznice su već u porodaji, u KC, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, časova a cena je 700 dinara.

FILM
U okviru Ciklusa filma „Alen Delon” u sredu, 14. i četvrtak, 15. decembra u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova biće emitovan film „Tri koraka u ludilo” (1968. – Federiko Felini, Lui Mal i Rože Vadim). Ulaz je besplatan.

BIBLIOTEKA
Na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, u ponedeljak, 12. decembra, od 10 do 18 časova, izdavačka kuća The English book organizuje Novogodišnju izložbu knjiga i poklona.

SARADNjA
Zrenjaninska Biblioteka i Klub za stara i odrasla lica Gerontološkog centra Zrenjanin koja je počela kroz radionice „Mali čovek-Veliki čovek”, nastavlja se kroz druženje i tematske večeri, u četvrtak, 15. decembra, od 18 časova, svoju poeziju čitaće u Biblioteci Biljana Grošin.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, u četvrtak, 8. decembra, igra se „Čudovište”, u petak, 9. decembra, „Čovek je čovek”, epizoda 2. U subotu, 10. decembra, gostuje Narodno pozorište Subotica – Szabadka Népszinház, drama na mađarskom jeziku – magyar társulat, sa predstavom Édes Anna. Ulaz je slobodan i obezbeđen je prevod. Sve predstave počinju u 20 časova. Na Lutkarskoj sceni je u subotu, 10. decembra, u 10 časova, „Trapavi zmaj”. Zrenjaninsko pozorište gostuje u subotu u Narodnom pozorištu Kikinda sa predstavom „Realisti”.

„SLIKA 2016”
Otvaranje izložbe „61. saziv Umetničke kolonije Ečka – Slika 2016.” biće u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 12. decembra, u 19 časova. Učesnici su Mileta Prodanović, Dragana Žarevac, Anica Vučetić, Margareta Jelić i Saša Tkačenko izložiće svoje radove. Kustoskinja je Sunčica Lambić-Fenjčev

FOTOGRAFIJE
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 15. decembra, u 19 časova biće otvorena izložba fotografija „Naša priča o prirodi” čiji su autori Predrag Kostin i Danilo Đeković.

IZLOŽBA
U MZ „Veljko Vlahović” izložbu Rozalije Markov otvoriće u petak, 9. decembra, u 19 časova, Jasmina Tutorov, muzejski savetnik. Učestvuju i aradačke „Meškarke”. Organizatori su „Bagljaškult” i MZ „Veljko Vlahović”.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje Zdrav život organizuje predavanje-seminar Put ka prosvetljenju u ponedeljak, 12. decembra, u 18 sati, u Makedonskoj, 11. Ulaz je slobodan.