NAJAVA DOGAĐAJA

LIKOVNI SALON
Otvaranje Likovnog salona – izložbe najuspešnijih
učesnika likovnog konkursa
„30 sa 30” Kulturnog centra Zrenjanina i uručenje nagrada
biće u petak, 16. decembra u holu, u 19 časova.

KUD „PIONIR”
Godišnji koncert KUD-a „Pionir” je u subotu, 17. decembra, u 19 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina. Karte su 300 dinara, a na dan koncerta 400 i prodaju se od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

KONCERT BENDOVA
U subotu, 17. decembra, u Kafeu Kulturnog centra je od 22 sata koncert bendova „Drink or die”, „Trasx Union” (Zrenjanin), „Overpain” (Solun), „Neprijatelj prelazi” i „Zeku” (Novi Sad).

PREDSTAVA
Predstava „Tri lica ogledala” je u Kulturnom centru, u nedelju, 18. decembra, u 20 časova. Izvođači su Slobodan Beštić, Pavle Pekić i Vladimir Aleksić. Režija Gordana Lebović. Dramaturgija Vanja Nikolić. Ulaz je besplatan: www.kczr.org

TRIBINA
Tribina „Sećanje na socijalizam u Hrvatskoj i Srbiji” biće u utorak, 20. decembra, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra.
Uvodničar je Vladimir Simović, sociolog a moderator Miroslav Samardžić.

HORSKE ČAROLIJE
U Kulturnom centru je u četvrtak, 22. decembra, u 19 časova, humanitarni koncert „Praznične horske čarolije” Horskog festivala „Slobodan Bursać”. Učestvuju gradski dečji horovi a na repertoaru su novogodišnje i božićne pesme. Ulaznica su slatki i slani proizvodi za novogodišnje paketiće za Dečje odeljenje zrenjaninske Bolnice.

ZVEZDARA TEATAR
U četvrtak, 22. decembra, Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu „Zvezdara teatru” na predstavu „Hipnoza jedne ljubavi”. Pisac i reditelj je Dušan Kovačević. Igraju Ljubomir Bandović, Anica Dobra, Nina Janković… Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena je 1.650 dinara.

NAGRADE
U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin”, u petak, 16. decembra, u 19 časova, biće predstavljeni nagrađeni
autori na Književnom konkursu „Ulaznica 2016”, kao i poseban broj časopisa u kojem su objavljeni nagrađeni radovi. Žiri, književnik Zvonko Karanović, predsednik, i članovi, književnik Srđan Srdić i Vladimir Arsenić, urednik „Ulaznice”, obrazložiće odluku, a nagrađeni će čitati svoje priče, pesme i eseje.

„PRIČA SE PO GRADU”
Komedija „Priča se po gradu” Staše Koprivice biće izvedena u petak, 23. decembra, u 20 časova, u Kulturnom centru. Igraju Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Sena Đorović i Anastasia Mandić. Karte su 700 dinara i prodaju se svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova: www.kczr.org

RADIONICA
Centar za decu i mlade „Maštalište” i zrenjaninska Biblioteka organizuje u utorak, 20. decembra, od 17 časova, novogodišnju radionicu na Dečjem odeljenju. Osim novogodišnjih ukrasa i dekoracija, deca će se družiti sa Zubić – vilom, Vilenjakom, a očekuje se i gost iznenađenja.

KNjIGA O PATRIJARHU PAVLU
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin je u sredu, 21. decembra, u 19 časova, promocija knjige „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali” čiji je autor Đorđe Rendelj, novinar, publicista i književnik iz Novog Sada. Knjiga, koju je objavila novosadska izdavačka kuća „Prometej”, omogućiće čitaocima uvid u način razmišljanja i vrednosti za koje se zalagao čovek koji predstavlja jedan od svetlijih primera u našoj novijoj istoriji.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” ovog vikenda gledaoce očekuju dobre komedije, jedna od najnagrađivanijih predstava Lutkarske scene i premijera novogodišnje predstave. U petak, 16. decembra, u 20 časova, na programu je „Vlast” Branislava Nušića, u režiji Dušana Petrovića, u subotu, 17. decembra u 10. U subotu, u 20 časova, na repertoaru je „Prs’o” Remi de Voa u režiji Olje Đorđević. U nedelju, 18. decembra u 18 časova, igra se „Novogodišnja caka u cirkusu musaka” Milana Vukotića, u režiji Olgice Trbojević Kostić – premijera novogodišnje predstave. U toku je i Nagradna igra – potrebno je sakupiti što više ulaznica, možda se posreći i godišnja pretplata.