NAJAVE DOGAĐAJA

RADIONICA I IZLOŽBA
U holu Kulturnog centra Zrenjanina, u petak, 22. aprila, od 10, do 12 časova, biće radionica i izložba cvetnih aranžmana koju pripremaju profesori i učenici Srednje poljoprivredne škole Zrenjanina.

PREDAVANjE
U maloj sali Kulturnog centra je u petak, 22. aprila, u 18 časova, predavanje „Kako aktivirati svoje gene – primer”. Predavač je prim. dr med. Boro M. Vujasin.

KVIZ
SuPerSu kviz iz opšte kulture i obrazovanja za učenike viših razreda osnovnih škola Grada Zrenjanina, nastavlja se u petak, 22. aprila , u 17 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina i otvoren je za javnost. Učestvuju 23 ekipe iz 16 škola.

„NE IGRAJ NA ENGLEZE”
U subotu, 23. aprila u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina – Amatersko pozorište „Jovica Jelić” iz Banatskog Karađorđeva odigraće humanitarnu predstavu „Ne igraj na Engleze” u subotu, 23. aprila, u 20 časova, u Kulturnom centru. Prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Zorane Ivanić. Posetioci će cenu ulaznice odrediti sami po sopstvenoj želji i mogućnostima.

KOMEDIJA
Pozorišna komedija „Nušićev optimalan broj” rađena u koprodukciji Scene Maska Šabac, Gradskog pozorišta Trebinje i Pozorišta Male stvari, po tekstu i režiji prvaka šabačkog pozorišta Ivana Tomaševića, biće izvedena u Kulturnom centru, u ponedeljak, 25. aprila u 20 časova. Igraju Aneta Tomašević, Željko Milošević i Ivan Tomašević. Ulaz je besplatan.

BALET
U organizaciji baletskog studija „Stejdž” i Kulturnog centra, u utorak, 26. aprila, u 9:30 časova, na velikoj sceni Kulturnog centra biće izvedena baletska predstava „Grdana”. Ulaznica je 150 dinara.

TRIBINA O JASENOVCU
Tribina „Koncentracioni logor Jasenovac” je u utorak, 26. aprila, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Uvodno izlaganje održaće Dragan Cvetković – istoričar i saradnik Muzeja žrtava genocida. Moderator je Miroslav Samardžić.

„RUSKE DRAME”
U okviru filmskog ciklusa „Ruske drame”, u sredu, 27. i četvrtak, 28. aprila, u maloj sali Kulturnog centra, od 20 časova, biće projekcija filma „Italijan”. Režija Andrej Kravčik. Ulaz je besplatan.

„PROLEĆNI POZORIŠNI FESTIVAL”
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” održava se i ove godine „Prolećni pozorišni festival”, kao i prethodnih, uoči prvog maja, od četvrtka, 21. do utorka, 26. aprila. U četvrtak, 21. aprila, igra „Don Žuan”, u petak, „Prso”, u subotu „Realisti”, u nedelju „Vlast”, u ponedeljak „Čovek je čovek”, epizoda 1. i u utorak, 26, „Leda”. Sve predstave počinju u 20 časova.

LUTKARSKA SCENA
Na Lutkarskoj sceni zrenjaninskog Pozorišta, u subotu, 23. aprila, u 10 časova, igra predstava „Zec, kornjača i kompanija”, prema tekstu Milene Depolo

TRIBINA
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma „Levica i feminizam” biće u četvrtak, 28. aprila, u 19 sati, u sali KUD „Petefi”, na staroj pijaci. Govoriće dr Maja Solar, filozof.

PROGRAM „ZVONA”
U okviru poslednje nedelje rada Pozorišnog kluba „Zeleno zvono”, u četvrtak, u 21. aprila u 20 časova, biće uručena Nagrada „Tradicija avangarde” Božidaru Mandiću. Nagradu za doprinos avangardnoj umetnosti dodeljuje Fond „Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov”, od 2012. godine. Dosadašnji dobitnici su Andraš Urban, Slobodan Šijan i Lajko Feliks.

POSLEDNjI KONCERTI
U petak, 22. aprila u 22 sata u „Zelenom zvonu” je koncert „Del Arno Benda”. Karte su na ulazu 200 dinara. U subotu, 23. aprila u 22 sata, prvi i poslednji put je koncert benda „Ritam nereda”. Karte su u pretprodaji 500 dinara, a na dan koncerta 600.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje predavanje, „Nova germanska medicina, u ponedeljak, 25. aprila, u 19 časova, u Makedonskoj 11. Predavač je Zdenko Goda.