NAJAVE DOGAĐAJA

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN
U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u sredu, 20. i četvrtak, 21. jula, od 21 čas, u okviru Francuskog filmskog karavana – ciklusa „Komedije” biće emitovan film „Kapris” (2015). Režiser je Emanuel Mure. Film je zabranjen za mlađe od 12 godina. Ulaz je besplatan.

KORZO FEST
Na programu „Korzo festa” u četvrtak, 14. jula, u 19 časova, na platou ispred zgrade Dunav osiguranja, biće radionica „Maštališta”. U okviru programa „Sećanja” je u 20 časova modna revija, čiji je autor čuveni modni kreator i modni dizajner Dušan de Šorđan, a u kojoj učestvuju polaznici Kreativne radionice Kulturnog centra. Dečja predstava „Zavičajna slikovnica” (trupa „Tirli virli”) je u petak, u 19.45 časova. Iste večeri je koncert Aline Sidorove, na čijem su repertoaru ruske narodne pesme i romanse. Koncert zrenjaninske grupe „Stardus” je na platou ispred „Njujorkera”. Grupa „Lepotice i zveri” je u 20.30 časova. Koncerti grupa „Sestre dobrih muzičara” su u subotu, 16. jula i „Objection”. Oba počinju u 20.30 časova.
Likovna škola Viorela Flore je svakog dana u 19.30 časova.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA
U izložbenom salonu Kulturnog centra u petak, 22. jula u 19 časova biće otvorena izložba fotografija – fotografske celine, pod nazivom „Sve nijanse Ramone”. Pre nešto više od godinu dana, grupa fotografa, na inicijativu Saše Preradovića odlučila je da organizuje drugačiju tematsku izložbu – jedan model u očima više fotografa. Od početnih sedam, tokom vremena oformljena je grupa od 15 fotografa koji izlaže radove. Od relativnih početnika do relativno poznatih imena u našoj fotografskoj javnosti, svaki autor je na svoj način izrazio neke različite nijanse Ramonine ličnosti, ali je i svaki fotograf dobio neku novu nijansu na paleti koja je odgovarala baš Ramoni…