NAJAVE DOGAĐAJA

FILMOVI U BIVŠOJ SINEMI
Kulturni centar Zrenjanina počinje da prikazuje najnovije filmove u prostoru bivšeg Bioskopa „Sinema”, od četvrtka, 30. marta. Do nedelje, 2. aprila, od 16 i 18 časova, na programu je animirani film, sinhronizovan na srpski jezik, „Štrumfovi: Skriveno selo” (The Smurfs: The Lost Village). Režija Kelly Asbury. Ruski epski blokbaster, „Viking” je u četvrtak, 30. marta, od 20 časova – priča o životu kneza Vladimira koji je Rusiju preveo u pravosavlje. „Lepotica i zver” je u petak, 31. marta, u 20 časova, a triler „Trag života” u subotu, 1. aprila, u 20 časova. Film „Moćni rendžeri” je u nedelju, 2. aprila, od 20 časova. Ulaznice su 250 dinara.

PRIČA O RUŽI
Premijera dokumentarnog filma „Naša priča o Ruži” biće u petak, 31. marta, u 19 časova, u Kulturnom centru. Miroslav Miki Mihajlović, Branislav Bane Markuš i Dragan Beli Jovin uz podršku prijatelja Fan Roberta, kao i brojnih drugara, različitih generacija, sadašnjih i bivših stanovnika „Ruže”, snimili su film o ovom zrenjaninskom naselju za nepunih 14 meseci. Ulaz je slobodan.

„DOBRO DOŠLI U SRBIJU”
Hit komedija „Dobro došli u Srbiju” biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra u sredu, 12. aprila, u 20 časova. U naslovnoj ulozi je Dragan Gagi Jovanović, koji je i scenarista i režiser. Karte su 1.000 dinara i prodaju se svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

KVIZ „SUPERSU”
Peta sezona dečjeg kviza „SuPersu”, koji je počeo prošle subote, 26. marta, nastavlja se u subotu, 1. aprila, u Kulturnom centru. Učestvuje 16 škola sa 22 ekipe. Termini: 10.45, 11.30 i 12.15 časova i ulaz je slobodan: www.kczr.org.

O GOLOM OTOKU
U maloj sali Kulturnog centra je u utorak, 4. aprila, u 19 časova, projekcija filma o Golom otoku – „Preduzeće Mermer”, Zorice Marinković, koja će održati i predavanje „Šta se dogodilo sa čovekom na Golom otoku” i razgovarati sa publikom.

FRANCUSKI FILM
U okviru Francuskog filmskog karavana – ciklusa „Hronike svakodnevnog nasilja”, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, u sredu, 5. i četvrtak, 6. aprila, od 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se film „Beli vitezovi”. Režija Joakim Lafos. Ulaz besplatan.

„BEG”
Predstava „Beg” Dramskog studija „Cekom” je u Kulturnom centru, u sredu, 5. aprila, u 20 časova. Režija Dušan Kalejski. Mentor Smiljana Tucakov. Muzika Boba Vidrić, Dušan Kalejski i Predrag Karanjac. Kostimi Neda Kovač. Ulaz besplatan.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u subotu, 1. aprila, u 20 časova, biće izvedena predstava „Romeo i Julija”, prema istoimenoj tragediji Viljema Šekspira, u režiji Nikole Zavišića. Predstava je na 67. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, na Sceni „Pera Dobrinović”, u ponedeljak, 3. marta, u 19.30 časova. Na Sceni „Todor Manojlović” je u četvrtak, 6. aprila, u 20 časova, „Imanje i nemanje” Jovana Sterije Popovića, u režiji Anđelke Nikolić. „Pesma Belog Kita”, po motivima romana „Mobi Dik” je na repertoaru u subotu, 1. aprila, u 10 časova.

„SEĆANjE NA RADOVANA”
Promocija knjige „Sećanje na Radovana” biće u petak, 31. marta, u 18 časova, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”. O knjizi će govoriti Nikola Vratnjan, autor, Svetozar Stanisavljev, Sofija Malešević i mr Branka Jajić, koja je i voditeljka promocije.

LIKOVNI SALON
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u petak, 31. marta, u 19. časova, biće otvorena 29. Salon Udruženja likovnih amatera Zrenjanin. Selektor je Duško Kirćanski.

„U SUSRET VASKRSU”
Manifestacija „U susret Vaskrsu” je u MZ Veljko Vlahović”je u ponedeljak, 3. aprila, u 19 časova – knjiga i dvd duhovnih pesama za decu i omladinu Vedrane Ćurić Dabović, Ženski i Dečji crkveni hor „Sveti Arhangel Mihajlo”.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje predavanje „Kakve su nam misli?”, u ponedeljak, 3. aprila, u 18 sati. Predavač je prof. Snežana Živković.