NAJAVE DOGAĐAJA

BANATSKA BAJKA
U okviru manifestacije „Banatska bajka” u Gradskoj bašti, u četvrtak, 26. jula, od 18 časova su radionice Školice sporta „Čigra”, a od 19 sati radionice Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju CEKOM i predstava za decu „Pepeljuga Persa” Dečjeg centra „Smajli”. Narednog dana, u petak, 27. jula, je predstavljanje Turističke organizacije Sokobanje u 20 časova. Mužlja će se predstaviti u subotu, 28. jula, od 20 sati, dok je nedelja, 29.jula, rezervisana za Orlovat. U slučaju lošeg vremena, program će se održati u baroknoj sali gradske kuće. Vinska priča biće u utorak, 31. jula – Udruženje vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi”.

ART KVADRAT
Međunarodna putujuća izložba „Art kvadrat Srbija 2017/18” otvara se u petak, 27. jula, u izložbenom salonu Kulturnog centra. Otvaranje je u 19 časova. Na izložbi će biti izloženi radovi 59 autora iz Srbije, BiH, Crne Gore, Holandije, Hrvatske, Italije, Izraela i Španije. Pobednik je onaj autor čija slika bude imala najviše glasova publike.

CIKLUS FILMOVA
U okviru Francuskog filmskog karavana, ciklusa „Veliki rat”, u četvrtak, 26. jula, u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se film „Život i ništa drugo” (La vie et rien d‘autre, FRA, 1989, 135 min). Režija Bertnan Tavernije. Projekcija počinje u 21 čas, a ulaz je besplatan.

EU FILM FEST
Sedmi Festival evropskog filma (EU film fest) prvi put se održava u Zrenjaninu. Svakog četvrtka i petka od 2. do 24. avgusta, moći ćete da uživate u filmovima u Kulturnom centru. U sklopu festivala biće prikazano osam filmskih ostvarenja evropske kinematografije, a projekcije počinju u 21 čas, u maloj sali KC. Festival otvara kiparski film „Dečak na mostu”, 2. avgusta, a ulaz na sve projekcije je besplatan.