Napredni Rotarijanci

Piše: Dalibor Bubnjević

Srpska napredna stranka je očito odlučila da ofanzivno otpočne kampanju za lokalne izbore! Nenadano, nanet je politički udarac Demokratskoj stranci! Goran Knežević je obelodanio ove nedelje da su u Srpsku naprednu stranku (pri)stigli Srđan Barac, potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, i Marko Miškeljin, čelnik ovdašnjeg Kluba demokratske omladine.
Nezvanično se može čuti da je navedeni transfer realizovan uz posredovanje Ivana Mikalačkog, koodrinatora Kancelarije za mlade. Reč je o proverenom kadru SNS koji sa Barcem i Miškeljinom već dugi niz godina prijateljstvuje u „Rotaraktu“ (omladinskom odeljku „Rotari kluba“).
Ovih dana se očekuje ozvaničenje osamostaljivanja Borislava Stefanovića od matične (demokratske) partije. Najverovatnije posledice po zrenjaninsku političku scenu su da će udruženje „Može drugačije“ postati ćelija novog zagovornika tzv. crvene ideologije. Čelne pozicije će, po svemu sudeći, imati nekadašnje demokrate: Milan Pernat,
Miljan Čičić i javnosti manje poznati Predrag Jeremić.
Za to vreme gradonačelnik formira Strateški savet, u kome će biti najučeniji ljudi ove sredine, sa ciljem da trasira pravce daljeg razvoja Zrenjanina!