NOVI VRTIĆ SA 150 MESTA ZA NAJMLAĐE ZRENJANINCE: Investicija vredna 55 miliona dinara

Presecanjem vrpce, danas je u naselju Putnikovo svečano otvoren vrtić „Bubamara“. Ovaj značajan projekat realizovan je uz pomoć Ministarstva privrede i sredstava Republike Srbije i grada Zrenjanina. Vrtić će sa radom krenuti od 1. septembra, a obezbeđeno je 150 mesta za mališane. Vrednost investicije iznosi 55 miliona dinara. Kako je izjavio gradonačelnik Čedomir Janjić, ovo je dvadeseti objekat Predškolske ustanove koji je obezbeđen za našu decu, a oko 2.500 mališana u njih je smešteno svake godine.

– Zahvaljujući pre svega pomoći Ministarstva privrede, koje nam je obezbedilo sredstva u iznosu od 17 miliona, izgradili smo ovaj vrtić. Nadam se da ćemo i sledeći projekat zajednički uraditi, a to izgradnja vrtića na Bagljašu, u ulici 9. januara, koji je neophodan Gradu – rekao je gradonačelnik.

Ovo je prvi vrtić u ovom delu grada, a kako je rekao, Janjić veruje da će naši sugrađani i njihova deca biti zadovoljni ustanovom, kao i da će moderan i dobro opremljen vrtić biti pun početkom školske godine.

Vladimir Petrović, direktor Predškolske ustanove Zrenjanin, ocenjuje da je izgradnja ovakvog objekta dokaz da Grad vodi računa o najmlađim sugrađanima.

– Objekat je najsavremenije opremljen, i imaće sve potrebne grupe, od jaslenih do najstarijih. U vrtiće će biti primljena sva deca koja su za mesto konkurisala u maju, jer je Zrenjanin jedan od retkih gradova u kojem ne postoje liste čekanja za vrtiće – izjavio je Petrović.

Petrović je istakao da, kada je u pitanju stručni kadar, neće biti preraspodela, već da će se zaposliti stručni kadar koji je na raspolaganju. Takođe je dodao da je vrtić ovog kapaciteta bio potreban ovom delu grada, kao i da će rasteretiti jedan deo Bolnice, Berberskog, a možda čak i deo predškolskih ustanova na Bagljašu.

J.Šormaz

Foto: Jovan Drndak Njegović