Od ponedeljka očitavanje vodomera u naseljenim mestima

U Kleku, Lazarevu, Lukićevu, Stajićevu, Farkaždinu, Perlezu, Orlovatu, Tomaševcu, Belom Blatu, Aradcu, Tarašu i Ečki od ponedeljka, 3. oktobra, pa u naredna 22 dana, biće organizovano očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ovaj posao, započet u septembru, tokom oktobra biće okončan i u Čenti, Elemiru i Melencima.
Kako nam je preneo dipl. inž. Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija pomenutog javnog preduzeća, ekipe „Vodovoda“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi, rekao nam je on, da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.
Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.
Iz „Vodovoda” pozivaju potrošače da njihovim ekipama omoguće očitavanje vodomera ili da to učine sami i službama pomenuog preduzeća jave stanje vodomera, odnosno da na telefon 535-773 dogovore posetu čitača ukoliko sami ne mogu da očitaju uređaj kojim se meri potrošnja. Oni koji ove obaveze pokušaju da izbegnu, biće najpre opomenuti, a potom, ako se ogluše i o opomenu, biće prijavljeni nadležnoj komunalnoj inspekciji koja za nemogućnost očitavanja vodomera može da ih novčano kazni sa 5.000 dinara.
Stanje na svom vodomeru korisnici mogu da prijave svakog radnog dana od 7 do 15 časova na telefone 535-773, 530-344, 593-003, SMS porukom na broj 064/811 60 99 (0-24č) i mejlom na adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs
Prilikom poziva, u sms poruci ili mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera. Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25. u mesecu.
Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača. Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija,prozor…) kako bi ih čitači evidentirali, poručuju iz JKP „Vodovod i kanalizacija”.
S.V.