ODRED IZVIĐAČA „ČIČA JANKO“: Još jedno prvo mesto

 

Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza osvojio je na regionalnom takmičenju „Vaskršnje jaje 2016“ u Nišu prvo mesto. Tačnije, ekipa „Perleških milki“ je bila najuspešnija, dok su šesto mesto osvojili „Tamiški delfini“. „Perleški pirati“ su bili sedmi, a ekipa „Tviti“ je zauzela 16. mesto u konkurenciji 28 ekipa, odnosno 200 proletaraca.

DSCN0221Takmičenje je održano 27. i 28. aprila a na njemu su učestvovali poletarci i pčelice od sedam do 11 godina iz Niškog okruga, Bele Palanke i Perleza. Organizovao ga je Odred izviđača „Đuka Dinić“ iz Niša.

Domaćin je 27. aprila omogućio članovima „Čiče Janka“, kojih je bilo 31, da obiđu znamenitosti Niša, kao što je Logor „12. februar“, spomenik Crvenoarmejcima, Ćele kula i Nišku tvrđava, da bi takmičenje zvanično bilo otvoreno u četvrtak, 28. aprila.

DSCN0848-Preko 200 poletaraca i pčelica provelo je prekrasan dan  u fenomenalnom druženju. Stvarno je sve bilo na svom mestu, i organizacija, a poslužilo nas je i vreme. Takmičenje se odvijalo u devet disciplina: poligon spretnosti, tragom lisice, trka zeca, pecanje jaja, slagalice, veseli šeširi, pronađi jaje, borba petlova i oslikavanje na jajima, i to sve u neposrednoj blizini doma izviđača – ispričao nam je Dragan Musić, starešina perleškog Odreda izviđača „Čiča Janko“.
S.K.

DSCN0857 DSCN0854 DSCN0851