ODRŽANA KONFERENCIJA KLUBOVA A I B GRADSKE FUDBALSKE LIGE

Proleter 2006 ne igra, Zlatica napredovala

Prvoplasirani tim A lige FSG Zrenjanin će obezbediti direktan plasman u Područnu ligu, a u baraž će se plasirati samo drugoplasirana ekipa
U A ligi FSG Zrenjanin ove sezone igraće 11 klubova. Proleter 2006 je zamrznuo status svoje seniorske ekipe, pa će upražnjeno mesto zauzeti Zlatica, koja je prošle sezone bila drugoplasirana u B ligi.
Jesenji deo prvenstva počinje 25. avgusta i traje do 3. novembra, a prolećna sezona kreće 22. marta i završava se 31. maja 2020. godine. Prvoplasirani tim će obezbediti direktan plasman u Područnu ligu, a u baraž će samo drugoplasirana ekipa.
Žreb za prvenstvo bio je poludirigovan jer je nekoliko klubova to zahtevalo. ASK je, na primer, želeo da bude slobodan u prvom kolu, jer tog vikenda članovi ekipe nastupaju na turniru Matice slovačke u Rumuniji. Jedinstvo 2014 i OFK Stajićevo, tradicionalno, traže da im se ne poklopi domaćinstvo istog dana, a slično je i sa Zadrugarom i Zlaticom, Naftagasom i Bilećaninom. U najvećoj meri, klubovima se izašlo u susret.
U prvom kolu A lige FSG Zrenjanin, 25. avgusta, sastaće se Mladost (B. Blato) – Zlatica, MSK – Jedinstvo 2014, OFK Stajićevo – Bilećanin, Naftagas (Boka) – OFK Gradnulica, Zadrugar – Tisa 1933, a slobodan je ASK.
N. M.

Opširnije u štampanom izdanju