Október 6-án a szabadságharc hőseire emlékeztünk

Eleméren rendezték meg a vajdasági magyarság központi megemlékezését
Az eleméri Szent Ágoston templomban megemlékező gyászmisével kezdődött a vajdasági magyarság központi megemlékezése nemzeti gyásznapunk alkalmából. A gyászmisét msgr. Miocs József a szabadkai Paulinium rektora celebrálta. A református keresztyén egyház nevében Szilágyi Zoltán református tiszteletes szólt az egybegyűltekhez.
A szentmisét követően a templomkertben felállított Kiss Ernő mellszobránál folytatódott a megemlékezés, ahol Dr. Pintér Attila Magyarország belgrádi nagykövete és mgr. Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke tartottak emlékbeszédeket.

foto druga uz tekst 1
A megemlékezésen jelen voltak az anyaország, a Magyar Nemzeti Tanács, Civil szervezetek és politikai pártok politikai pártok képviselői.
A jelenlevők Kiss Ernő mellszobránál helyezték el az emlékezés virágait. Az eleméri rendezvény Kiss Ernő sírhelyének a koszorúzásával zárult, ahol Dr. Pintér Attila Magyarország belgrádi nagykövete, mgr. Hajnal Jenő a Magyar nemzeti Tanács elnöke és Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke helyeztek el egy közös koszorút.
Foto: Bukovics József