Osveta loših đaka

Zrenjaninska gimnazija je ovih dana ponižena! Nezvanično se može čuti da je u okviru internog procesa evaluacije, sprovedenog od strane Ministarstva prosvete, dobila najnižu ocenu (1). Nejasno je koje kriterijume i merila je koristio ocenjivač, tj. kako je došao do zaključka da se u ovoj ustanovi edukativni proces odvija na najnižem nivou.
Profesori Zrenjaninske gimnazije su šokirani ocenom koja im je dodeljena. Smatraju da je nisu zaslužili i da iza ovog sramnog poteza stoji „profesor bez đaka“ koji je nedavno izgubio funkciju. Uvereni su da ima ambicije da baš on bude njihov novi direktor. Nedavni izbor profesora Milana Radakovića za Ličnost godine lista „Zrenjanin“, pomrsio mu je planove.
Ovih dana u Gimnaziju stižu brojna pisma nekadašnjih učenika koji su tokom svoje karijere postizali zavidne poslovne, ili pak naučne uspehe. Takođe, profesori su ujedinjeni u nameri da stanu na put unižavanju najuglednije srednjoškolske institucije u gradu.
Vredno je pomenuti da je Zrenjaninska gimnazija ocenjena istom ili sličnom ocenom kao Karlovačka i Matematička gimnazija. Zanimljivo je da su upravo učenici Matematičke gimnazije nedavno osvojili brojne medalje na Međunarodnoj olimpijadi.

Piše: Dalibor Bubnjević