PARASTONOTENISERI USPEŠNI U ŠVEDSKOJ

Doneli zlato i srebro
Sa prvenstva Evrope u para stonom tenisu čiji je domaćin bila Švedska, članovi zrenjaninskog STKI K2 doneli su zlato i srebro. Sanja Mijatović se pozlatila kao članica ženske ekipe koja je postala kontinentalni šampion, dok je Goran Perlić srebro osvojio sa muškim timom koji se domogao vicešampionske titule.
Osvajači medalja i trener Slađana Krsmanović bili su gosti Saše Santovca i Sime Salapure, zamenika i pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina, kao i Vukosave Đapić Atanacković, generalne sekretarke Sportskog saveza. Domaćini su razgovarali sa sportistima, čestitali im i obećali da će i dalje pomagati i podržavati ih na putu ka novim titulama i medaljama.
– Evropsko prvenstvo bilo je naporno, ali i zanimljivo jer su došle sve najbolje igračice. Uspela sam da pružim svoj maksimum i zajedno sa Nadom Matić i Borislavom Perić Ranković osvojim zlatnu medalju. U finalu smo, posle više od dva sata borbe, savladale Švedsku sa 2:1 – rekla je Sanja Mijatović.
Za mušku ekipu su, osim Gorana Perlića, igrali još Boris Stoiljković i Vladan Petrović. Srbija je u finalu poražena od Francuske rezultatom 2:0.
– Medalje su rezultat vrednog rada nas takmičara, ali i razumevanja koje za naše potrebe ima Grad Zrenjanin. Bez te podrške sigurno ne bismo došli do ovih medalja – ističe Goran Perlić.
D. P.