PLIVAČI-MARATONCI ZRENjANINSKOG KLUBA PESKARA BILI SU USPEŠNI NA ČETIRI TAKMIČENjA

Plivali takmičari, ali i članovi porodice

Prethodna dva vikenda su za plivače-maratonce, članove zrenjaninske Kluba daljinskog i maratonskog plivanja (KMDP) Peskara, bila veoma berićetna jer su se okitili novim medaljama. Plivalo se na Tisi kraj Kanjiže, na Savi oko Ade Međice u Beogradu, na Savi u Sremskoj Mitrovici i na jezeru Gazivode na Kosovu i Metohiji. Kako kaže Aleksandar Anđelić, predsednik KMDP Peskara, to je jedini klub čiji su predstavnici do sada nastupili na svim trkama za Kup Srbije.
U Kanjiži su pehare osvojili Srđan Stefanović, za prvo mesto i Goran Đukić koji je bio trećeplasirani. Na Adi Međici, Marko, Sandra i Milan Milojević su se okitili srebrom, a Srđan Stefanović bronzom. U Sremskoj Mitrovici, Milan Milojević se pozlatio kao i Srđan Stefanović, a isti uspeh su ostvarili i u trci na jezeru Gazivode.
– Posebno bih izdvojio trku na Savi oko Ade Međice gde je nastupila kompletna porodica Milojević, što se ne pamti od kada se organizuju takmičenja za Kup Srbije. Oni su od organizatora dobili posebno priznanje – plaketu za porodični nastup. Otac Milan se bavi plivanjem, a supruga Aleksandra i sinovi Goran i Marko su rekreativci. Oni su lep primer ostalim Zrenjanincima da se porodično bave sportom, da dođu, recimo, na Peskara u junu kada organizujemo maraton – istakao je Anđelić.

B. M.