Počela rekonstrukcija sportske hale „Medison“

Rekonstrukcija hela sportova „Medison”, koja podrazumeva kompletno sređivanje i promenu parketa, izgradnju tri multifunkcionalna sportska terena, modernizaciju i adaptaciju sanitarnih prostorija i elektroenergentskih instalacija, počela je danas, a sredstva za preuređenje hale obezbeđena su zahvaljujući evropskim fondovima, odnosno projektu prekogranične saradnje Rumunije i Srbije „Hall of Banat Fairs” . Cilj projekta je da se postojeća hala adaptira i prilagodi za organizovanje regionalnih privrednih i poslovnih sajmova i sportskih događaja. Radovi bi trebalo da budu završeni 31. decembra ove godine.
Kako je na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom početka radova, istakao medadžer projekta Željko Kevrešan, ukupna vrednost projekta je blizu 448.000 evra, od toga je donacija IPA programa nešto više od 380 hiljada evra, učešće Grada Zrenjanina iznosi 60,167 evra, dok Privredna komora okruga Timiš i rumunska vlada ulažu 938,28, odsnosno 6.098 evra.
Čedomir Janjić naveo je da lokalna samouprava izdvaja značajan novac za sport, i to se ne odnosni samo na podršku klubovima, nego i na ulaganje u infrastrukturu. On je istakao da će uskoro biti završeno fiskulturne sale u nekoliko sela i naglasio da će obnovljeni
Medison” sportistima omogućiti bolje uslove za rad i da će više ekipa moći da trenira u toj hali.
B. MANDIĆ

_mg_0001_resize _mg_0008_resize _mg_0021_resize _mg_0035_resize _mg_9994_resize