PODELJENI KLJUČEVI PET STANOVA ZA SOCIJALNO STANOVANJE

3-SOCIJALNI STAN  002_Gradonačelnik Čedomir Janjić je danas, 30. decembra sa direktorom Gradske stambene agencije, Laslom Fuksom podelio ključeve pet stanova korisnicima za socijalno stanovanje u Ulici Franja Kluza u Zrenjaninu.

Grad Zrenjanin i Vlada Republike Srbije uspeli su da završe izgradnju 10 stanova za socijalno stanovanje. Planiramo dalje širenje ovog kompleksa jer imamo dovoljno zemljišta. Od zakupa ovih stanova praviće se poseban fond, ali će iz budžeta grada biće izdvojena sredstva za dalju gradnju. Neki nisu uspeli da ispune uslove, ali sam siguran da će na ponovnom konkursu biti veliki broj zainteresovanih – istakao je Janjić.

Fuks je naglasio da je investirano oko 35 miliona dinara, od toga je 25 miliona obezbedila Republika Srbija za finansiranje građevinskih radova, a preostalih 10 miliona je dala lokalna samouprava u vidu zemljišta i primarne infrastrukture. Kako je rekao, konkurs za preostalih pet stanova biće ponovljen nakon pravoslavnog Božića. Uslovi su da sugrađani imaju prebivalište najmanje tri godine na teritoriji grada Zrenjanina, redovna primanja i da nemaju imovinu na svoje ime, ime bračnog druga ili nekog člana porodice.

I. B.