POGREBNA SLUŽBA JKP „ČISTOĆA I ZELENILO“: Sahranjivanje pokojnika samo uz prisustvo porodice

– Zbog korona virusa i vanrednog stanja koje je na snazi, ispraćaji pokojnika na svim grobljima obavljaju se samo uz prisustvo članova porodice – saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“.

Takođe, u ovoj službi napominju da su preduzeli sve higijenske i sanitarne mere zaštite zaposlenih i građana od moguće zaraze ili prenosa korona virusa, u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije .

– Na svim gradskim grobljima, u kapelama odnosno prostorijama za ispraćaj pokojnika, obezbeđena su sredstva za dezinfekciju ruku. Više puta u toku dana vrši se dezinfekcija unutrašnjeg prostora na grobljima kao i predmeta koji se koriste tokom sprovođenja ceremonije sahrane, poput kolica i opreme za rad – rekla je Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u JKP „Čistoća i zelenilo“. Portparolka je napomenula i da su svi zaposleni u Pogrebnoj službi upoznati sa merama zaštite na radu koje se primenjuju u datim situacijama, te merama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu sa drugim osobama.

– Preporučujemo građanima da se ispraćaji pokojnika obavljaju uz prisustvo članova porodice odnosno što manjeg broja osoba, kako bi se izbegli rizični kontakti , usled pandemije zaraze korona virusom. Na svim gradskim grobljima, istaknute su pisane preporuke građanima da se saučešće porodici pokojnika izražava samo naklonom, bez rukovanja i drugih fizičkih kontakata, kako bi se smanjila mogućnost zaraze i prenosa korona virusa te da se održava međusobna fizička udaljenost, u skladu sa preporučenom, većom od dva metra – istakla je Danijela Tančić.

Takođe, zamolila je da za sva pitanja, molbe i druge poslove u Pogrebnoj službi, po mogućstvu kontaktira služba putem telefona ili elektronske pošte, kako bi se smanjio broj nepotrebnih fizičkih kontakata sa zaposlenima.

– U slučaju dolaska u prostorije Pogrebne službe odnosno prodavnice pogrebne opreme na adresi:Zrenjanin, Svetosavska br.25, molimo građane da se pridržavaju preporučenih mera zaštite zdravlja. Ukoliko u predstojećem periodu budu izdate nove preporuke nadležnih organa u vezi sa zaštitom od zaraze i prenosa zaraze korona virusom, blagovremeno ćemo obaveštavati gradjane- zaključila je portparolka „Čistoće“.

Za sve informacije i usluge Pogrebne službe, dostupni su sledeći kontakti: office@jkpciz.co.rs, pogrebno@jkpciz.co.rs ili telefoni broj:023/525-737, 023/561-473 , 023/542-906 i 066/866-0-300.

Foto: Arhiva lista ,,Zrenjanin“