Poslanik (doktorand) ponovo bije!

Piše: Dalibor Bubnjević

Vojvođanski narodni tribun je nedavno naneo lake telesne povrede maloletniku! Kada sam čuo ovu vest, pretpostavio sam da je u pitanju jeftina šala. Naime, ovdašnjoj javnosti je poznato da sam navedenog doktoranda, kome se lično divim, predložio za Nagradu grada Zrenjanina. Nakon tog čina, neretko sam bio izložen pogrdi, jer mnogi smatraju da vođa navijača Fudbalskog kluba „Proleter“ ne zaslužuje najveće ovdašnje priznanje.
Nakon što je moj predlog bio odbijen, osećao sam nelagodu mesecima! Bilo mi je žao budućeg doktora poslovnog upravljanja koji se svih ovih godina trudio da pokaže novo lice. Bio sam svestan, u momentu sastavljanja predloga, njegove nestašne biografije koja je pisana u najranijoj mladosti. Smatrao sam da ti „rani radovi“ ne smeju biti zapreka u karijeri gospodina koga krasi etikecija Živke ministarke.
Međutim, moram biti iskren sa vama! Bilo mi je čudno kako je mogao ugledni pokrajinski poslanik da udari ženu?! To mi se nije uklapalo u evropsko lice Srbije. Šest godina posle, potvrđujem da ni najbolja šminka ne može prikriti bahatost koju pojedinac pokušava da zamaskira.
I za sam kraj, dugujem izvinjenje članovima Komisije koji su odbili dotičnog gospodina. Pre godinu, dve bio sam ljut na njih, jer nisu prepoznali njegovu širinu. Danas sam im zahvalan, jer su (do)kazali da nismo toliko posrnuli da kreaturama poput njega dodeljujemo bilo šta sem pravnosnažnih sudskih presuda.