Poslaniku atelje, poslanici državni posao

Piše: Dalibor Bubnjević

Protiveći se izmenama i dopunama Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, ovdašnji poljoprivrednici su više od dve nedelje protestvovali u Čenti! Tamo su se zadržali silom prilika. Svesni da do krajnjeg odredišta stići neće (u Beograd), odlučili su se ovih dana za nesvakidašnju političku borbu!
Namera im je bila da u svojim sredinama iskažu protest pred narodnim poslanicima koji bi trebalo da ih predstavljaju u Skupštini Srbije. Nezvanično se moglo čuti da većina farmera, na samom početku, nije mogla da se seti imena i prezimena političara koje su građani opunomoćili za zastupanje u najvišem zakonodavnom telu.
Kako je veče odmicalo, a informacije počele da se prikupljaju, poljoprivrednici su postali svesni ko govori u njihovo ime u Narodnoj skupštini. Njihov gnev je naročito bio usmeren prema tribunu koji je tokom tekućeg mandata uspeo (ne)zakonito da obezbedi svojim ukućanima atelje koji je u vlasništu grada. Bolje nije prošla ni narodna poslanica koja koristi stranački auto (sa subotičkim tablama) čak i u privatne svrhe, a u borbi za višu stvar obezbedila je (državni) posao sebi dragoj osobi.
Prikupljena obaveštenja su obeshrabila paore! Postali su svesni činjenice da borba za viši interes ovdašnjih političara uvek polazi od njih samih. Narod nikako da stigne na red…