POSLATE OPOMENE: Omogućiti očitavanje vodomera

Na kućne adrese oko 600 korisnika u Zrenjaninu Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ poslalo je opomene, jer nisu tokom minimum dva redovna očitavanja vodomera, u junu i septembru mesecu ove godine, omogućili čitačima pristup i očitavanje vodomera, a nisu javili ni njihovo stanje telefonskim putem.
– Pošto je septembarsko očitavanje poslednje u ovoj godini, mi smo bili prinuđeni da opomenemo korisnike da nam jave stanje svojih vodomera ili da dogovore posetu čitača. Ovo zbog toga kako bi mogli da odredimo pravilne akontacije koje će se naplaćivati u toku zimskog perioda, odnosno do prvog očitavanja u martu naredne godine, a i da ispunimo i našu obavezu propisanu nadležnom odlukom – rekao je Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u „Vodovodu“.
On je ukazao da slanje opomena nije obaveza, već gest dobre volje a sve kako bi došli do relevantnih podataka, a kako bi izbegli neprijatnu situaciju koja je propisana da korisnike koji nisu omogućili očitavanja prijave nadležnoj komunalnoj inspekciji koja im zbog toga može izreći novčanu kaznu u iznosu od 5.000 dinara.
Po prijemu opomene korisnici u roku od pet dana mogu da jave stanje vodomera ili da dogovore posetu čitača na jedan od brojeva telefona: 535-773, 593-003, 530-344 (7-15 č), SMS porukom na: 064/811 60 99 ili slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (obe usluge dostupne 24 č). Ukoliko stanje javljaju sms porukom ili mejlom moraju navesti ime i prezime, adresu, mesto i stanje vodomera.
Ukoliko ne postupe u skladu sa gore navedenim, sledi prijava Komunalnoj inspekciji a potom i isključenje sa vodovodne mreže.
S.V.