PREDRAG DANILOVIĆ: Zrenjanin za primer!

Novoizabrani predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS), Predrag Danilović posetio je danas Zrenjanin. O situaciju u zrenjaninskom sportu, a posebno u košarci, on je razgovarao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, predsednikom Košarkaškog saveza Vojvodine (KSV) Darkom Karanom i sportskim poslenicima našeg grada.

– Način na koji lokalna samouprava podržava sport i novac koji za tu oblast izdvaja su za svaku pohvalu. Zrenjanin u tom smislu može i treba da bude primer drugim gradovima. Raduje me što je pri kraju rekonstrukcija Medisona, najstarije sportske hale u Srbiji i što će zrenjaninski klubovi imati više terena i termina za treninge – istakao je Danilović.

Janjić je rekao da veruje da će Košarkaški klub Proleter Naftagas ubrzo postati član Prve lige Srbije i da će ljubitelji tog sporta u Zrenjaninu moći da u Kristalnoj dvorani na delu vide naše najjače timove. Darko Karan je podsetio na bogatu tradiciju i slavnu istoriju Proletera i naglasio da je Zrenjanin i dalje grad košarke. Janjić i Karan su kazali da očekuju da će KSS Zrenjanin uvrstiti među gradove koji će biti domaćini evropskim ili svetskim takmičenjima kojima će Srbija biti organizator.

B. M.

Danilovic u Zrenjaninu 1