PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ U SENTI

Put ka Evropi vodi i preko Budimpešte
Na svečanoj sednici Opštine Senta, kojoj je prisustvovao i predsednik Mađarske Janoš Ader, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ova susedna zemlja, naš prijatelj i saveznik na evropskom putu. On je podvukao da smo ojačali prijateljstvo dva naroda, koje je i sada isto tako jako, kao što je to bilo pre 320 godina, u Senćanskoj bici, kada smo se borili za iste vrednosti.
– Srbija je mnogim svojim delima čvrsto pokazala da je na putu velikih evropskih naroda, naučili smo da nas je vekovima put ka Evropi najčešće vodio preko Budimpešte i Beča – naveo je Vučić i dodao: – Nema ništa logičnije, nego da nam oni budu saveznici na evropskom putu. Dobri odnosi dve zemlje nisu plod slučajnosti, već činjenice da imamo odgovorne vlade i predsednike koji su umeli da prepoznaju ko im je najbliži komšija i da krenu u rešavanje otvorenih pitanja, pokazujući poštovanje jedni prema drugima.
Vučić je ukazao da su Mađari u Srbiji svoji na svome i zahvalio im na podršci u reformama i razvoju Srbije. U tom smislu, posebno je zahvalio rvaču Viktoru Nemešu, Mađaru koji je zlatnu medalju na svetskom prvenstvu osvojio za Srbiju. Vučić je posebno istakao da nisu važni samo poznati i slavni Mađari, već i vojvođanski paori, koji su doprineli da Srbija ne ostane gladna i da ima šta da ponudi svetu.
Predsednici Srbije i Mađarske položili su vence na spomenik u znak sećanja na Senćansku bitku. L. Z.