PREDSEDNIK O NEKOLIKO LOKALNIH PITANJA

Rešavanje problema pijaće vode i grejanja
Raduje me što se jedno kvalitetno, visoko usavršeno ulaganje realizuje u Banatu koji je dugo vremena bio van glavnih investicionih tokova. Mnogo ljudi napustilo je ovaj deo Vojvodine, znatno više nego Bačku i Srem. Zaostajanje za Beogradom je dramatično! Naravno, da bi dolazili kvalitetniji investitori koji će zapošljavati Banaćane, treba da gradimo savremene puteve – ka Beogradu i Novom Sadu, a i prema Rumuniji, o čemu sam pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom i premijerom Rumunije – rekao je predsednik Vučić odgovarajući na jedno novinarsko pitanje.
Na pitanje novinara televizije „N1” da li podržava promenu imena grada – iz Zrenjanin u Petrovgrad – predsednik je odgovorio da je to stvar građana koji ovde žive, ali i da u gradu ima ozbiljnijih problema kojima bi izabrani predstavnici naroda trebalo da se bave:
– Rešavajte pitanja vode i grejanja, pa se onda bavite imenom grada – rekao je predsednik Vučić.
Odgovarajući na pitanje predstavnika iste televizije, predsednik Vučić je ponovio stav da se pitanje fabrike vode mora rešiti. Tvrdnje da će investicija „biti besplatna” (za koga?) ocenio je kao besmislene, ponovivši da je pred prvim ljudima grada, a i Ane (premijerke Brnabić) veliki zadatak.

M. S-n.