PREKO APLIKACIJE „PRIJAVI PROBLEM” GORUĆE NEVOLJE OBELEŽENE NA MAPI GRADA

Građanima najviše smeta loše stanje saobraćajnica

Usavršena verzija programa „Prijavi problem” (prvobitno „Prijavi smrad”), koja Zrenjanincima omogućava da preko svojih uređaja u nekoliko koraka registruju komunalne probleme, od prošle nedelje omogućava lakše upravljanje i nove opcije.
– Cilj poboljšanja karakteristika je uspešnije uticanje na rešavanje problema i efikasniji rad lokalne administracije – poručuje Miodrag Bogunović, koji je platformu osmislio i realizovao a koji je član Upravnog odbora Udruženja „Građanski preokret”.

POJEDNOSTAVLJENO UKAZIVANJE NA SMETNJU
Osim toga što sugrađani mogu da unesu zamerku koju su primetili i obeleže je na mapi, putem unapređene verzije softvera imaju opciju pretrage koja im omogućava da vide u kojoj fazi se predmet nalazi. Nadograđena platforma sada nudi i popunjavanje onlajn formulara u cilju jednostavnije prijave smetnja, objašnjavaju iz „Građanskog preokreta”.
Prema njihovim rečima, građanima smetaju prepreke na putevima i trotoarima, pa se najviše problema, primećuju, odnosi se na saobraćajnice. Česte su, kažu, i zamerke u vezi sa napuštenim objektima koji godinama ruže grad.
– U prvoj fazi bilo je evidentirano 40 problema, a sad ih je više od 80 iz osam različitih oblasti. To nam govori da građani uviđaju kritične tačke u gradu i prijavljuju ih – kaže Bogunović.
Ozbiljan problem, izdvojio je naš sagovornik, sugrađanima je pravila buka na igralištu u blizini bazena, pa je zbog remećenja javnog reda i mira Gradskoj upravi zahtev poslalo više od 20 sugrađana.

MOŽE SE PRIJAVITI I ANONIMNO
– Iako je komunalni inspektor izdao rešenje da se pokrene upravni postupak, igralište je u međuvremenu legalizovano. To nam pokazuje da postoji loša komunikacija između policije, komunalne milicije i komunalne inspekcije oko nadležnosti. Donose i oprečne odluke što komplikuje rešavanje zahteva, a građani ne znaju šta da rade – objašnjavaju iz „Građanskog preokreta”.
Zrenjaninci su zabrinuti i za bezbednost na pojedinim raskrsnicama, jer na njima često dolazi do saobraćajnih nezgoda, a muče ih i divlje deponije koje, primećuju, niču na svakom koraku.
– Obavezali smo se da sve probleme, pri čijoj prijavi građani žele da ostanu anonimni, mi u njihovo ime prijavimo i pratimo rešavanje. Putem softvera se može videti da li je problem upućen Gradskoj upravi, da li je stigao odgovor i da li je rešen – ističe Bogunović.
Do sada je podneto osam zahteva, kažu iz „Građanskog preokreta”, za pet čekaju rešenje, a otklonjena su tri koja su se odnosila na rupe na putevima. Zaključuju da ima dosta problema i ističu da će pokušati da izađu građanima u susret.
Budući da unapređena verzija aplikacije funkcioniše desetak dana, iz Udruženja najavljuju da će uskoro podneti nove zahteve koje smatraju relevantnim.
Platformi koja je nastala u saradnji „Građanskog preokreta” i GIS udruženja Srbije, može se pristupiti sa sajta: gradjanskipreokret.rs ili direktno preko linka: geogis.org/zrenjanin/index.php.

J. Šormaz