PREVIRANJA U SEČNJU – Predsednik opštine ne brine zbog napada opozicije

Vanredna sednica Skupštine opštine Sečanj koja je trebalo da razmatra izveštaj Državne revizorske institucije o nepravilnom trošenju  opštinskog budžeta u 2015,  u sredu pre podne nije održana jer vladajuća većina nije prihvatila predloženi dnevni red. Zasedanje su zahtevali odbornici opozicije, članovi SPS-a i Narodnog slobodarskog pokreta (doskorašnje Treće Srbije), ali predlog njih devet nije prošao, s obzirom da je protiv bilo 14 odbornika, članova SNS i SRS. Zajedno sa predsednikom Skupštine opštine Sečanj Predragom Miloševićem Karasijem i pokrajinskim poslanikom Darkom Vukojem, oni su odmah napustili skupštinsku salu, a okupljeni građani, pristalice SPS-a, NSP, Pokreta Dosta je bilo i Srpske narodne partije ispratili su ih zvižducima i ružnim povicima.

_mg_2612

 

lideri-pozicije-radovanovic-sps-i-bacina-nsp

– Ne želimo da politizujemo rad Skupštine. Izveštaj DRI nalazi se na sajtu ove državne ustanove i tamo može svako da ga vidi. Nema uopšte potrebe da se odbornici posebno upoznaju sa njegovim sadržajem – rekao je Arsen Plahin, predsednik Skupštine, objašnjavajući razloge zbog kojih je vladajuća većina izveštaj odbila da stavi na dnevni red vanrednog zasedanja.

karasi-i-njegovi-istomisljenici-napustaju-skupstinsku-salu

Podsećamo, u izveštaju DRI konstatuje se da je pretprošle godine  čak 284,5 miliona dinara, ili više od pola budžeta, potrošeno mimo zakonske procedure! DRI je dala  rok od 90 dana opštinskim službama da isprave propuste.

 

Uprkos otporu skupštinske većine, odborničke grupe ovde opozicionog SPS-a i NSP nastaviće borbu za sređivanje stanja u opštini. Poručuju da će zbog skandaloznog trošenja budžeta u 2015. tražiti novu vanrednu sednicu sa predlogom za razrešenje svih odgovornih lica, uvođenje privremenih mera i vanredne lokalne izbore.

_mg_2617 _mg_2641 aplaudiraju-predsedniku-da-trosi-budzet-kako-hoce dsc_0121

Povodom dešavanja u Sečnju, predsednik opštine Predrag Milošević Karasi veli da je potpuno miran, odnosno da nalaz DRI  neće0 destabilizovati prilike u Sečnju. On je novinarima poručio da sve što se ovde dešava, u suštini predstavlja napad na republičku Vladu i premijera Vučića, a da je u sve umešana i jedna strana obaveštajna služba.

Z.D.