PRIJEM ZA UČESNIKE „BINE MIRA“: U Zrenjaninu kao kod kuće

Predstavnici učesnika manifestacije „Bina mira“ koja se održava u Zrenjaninu od 14. do 22. septembra, prisustvovali su danas prijemu u Gradskoj kući. Rukovodioce pozorišnih grupa mladih iz Nemačke, Belgije, Bosne i Hercegovine i Slovenije primio je pomoćnih gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

– Imamo čast da se „Bina mira” održava u našem gradu i što je tim povodom više od 150 mladih u našem gradu – rekao je Radišić. – Zadovoljni smo što smo domaćini i što, sada zahvaljujući CEKOM-u, učestvujemo u ovakvim projektima. Mi smo i ranije bili uključeni u realizaciju sličnih projekata i ono što je zaista bilo dirljivo, prošle godine u Nemačkoj, kada smo bili sa našim gimnazijalcima i svi došli do zaključka da je ovakih projekata, ideja i druženja bilo i ranije, ratova ne bi bilo i niko ne bi izgubio svoje najbliže, a svi smo u njima mnogo izgubili.

Koordinatorka „Bine mira” Elferide Belflam iz Ahena, gde je i rođena ideja o ovoj manifestaciji, ističe da se „Bina mira“ održava od 2008. godine, uvek u drugom gradu a cilj je zbližavanje mladih, prevladavanje sadašnjih, ali i budućih problema. Halida Hasanagić iz Pozorišta mladih u Tuzli kaže da su ovde kao kod kuće i svi jedna velika porodica. Smiljana Tucakov iz CEKOM-a, domaćina Festivala „Bine mire“, podseća da su organizatori Kreativni centar CEKOM, Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions, u saradnji sa Narodnim pozorištem „Toša Jovanović“ i uz podršku Grada Zrenjanina i Kompanije „Gomex”.
B.Jajić
Foto: Jovan Njegović Drndak

_mg_3893 _mg_3897