PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI KOMANDANTA ZA RAZVOJ BANATSKE BRIGADE: Dužnost preuzeo potpukovnik Aleksandar Dedić

Svečano i vojnički jednostavno danas je u Kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ obavljena primopredaja dužnosti Komande za razvoj Bnatske brigade Vojske Srbije. Od zastupnika komandanta za razvoj Banatske brigade potpukovnika Tomice Vasovića, dužnost komandanta preuzeo je – u priusutvu zamenika Komande za razvoj Vojske Srbije brigadnog generala Jelisija Radivojevića – potpukovnik Aleksandar Dedić.

General Radivojević se izuzetno pohvalnim račima izrazio o kompletnim aktivnostima Banatske brigade kako na vojno stručnom planu, tako i u saradnji sa civilnim strukturama srednjeg i južnog Banata. Dosadašnjem zastupniku i novopostavljenom komandantu za razvoj Banatske brigade poželeo je uspeh u radu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

Svečanosti su prisustvovali zamenici gradonačelnika i predsednika Skupštine grada Zrenjanina Saša Santovac i Ljuba Travica i predsednici i predstavnici opština regiona, kao i predstavnici organizacija Saveza rezervnih vojnih starešina, Crvenog krsta i Policijske uprave Zrenjanin.

Novi komandant Komande za razvoj Banatske brigade Vojske Srbije potpukovnik Aleksandar Dedić rođen je 1987. godine u Podgorici. Završio je Vojnu akademiju kopnene vojske smer artiljerija, sa odličnim uspehom. Ove godine završio je komandno-štabno usavršavanje, kao polaznik 62. klase. Pre upućivanja na komandno štabno usavršavanje, obavljao je dužnost komandanta za operacije Druge brigade Kopnene vojske Vojske Sbije. Potpukovnik Dedić je oženjen i ima kćerku i sina.

M. S-n.

Foto: J. Njegović Drndak