RADOST PRE RASTANKA: SVEČANOST NA KRAJU ŠKOLSKE GODINE UZ PODRŠKU LOKALNE SAMOUPRAVE

„Vukovi” maturanti iz Sečnja – ponos svih
Srednja škola „Vuk Karadžić” iz Sečnja ove školske godine ispratila je tri odeljenja maturanata: 3-1 automehaničari, odeljenski starešina prof. Predrag Vujnović, 4-2 ekonomski tehničar, odeljenski starešina prof. Dragana Aleksić i 4-4 gimnazija – opšti tip, odeljenski starešina prof. Danijela Aleksić.
Matursko veče organizovano je 1. juna, a kao i prethodnih godina velika podrška u njegovoj organizaciji bila je lokalna samouprava na čelu sa predsednikom opštine Predragom Rađenovićem.
Proslavi je prethodila tradicionalna svečana akademija, na kojoj je direktorka škole Zorica Novaković uručila nagrade najboljim đacima.
Najbolji učenik mašinskog smera je Stefan Bosilko, ekonomskog Jelena Čolović i gimnazijskog Nikola Denda, koji je i đak generacije. Pored pomenutih učenika, pohvaljeni su i nagrađeni i vukovci: Nevena Tadić i Anđelko Vasić – ekonomski tehničari, a u gimnazijskom odeljenju Maša Vujović i Aleksa Kralj.
U svom obraćanju direktorka Zorica Novaković posebno je istakla kvalitet ove generacije i svima poželala uspeha u daljem školovanju i životu. Učenicima je rekla da ne zaborave svoju školu i da su uvek dobrodošli.
Odeljenski starešina Danijela Aleksić svojim maturantima je poručila: „ Ma kakvi životni izazovi stajali pred vama, uvek dignite pogled ka vrhu planine, jer tako ćete gledati ono veliko. Upamtite to i neka vas nikakav problem, ma kako velik izgledao, ne obeshrabri i neka vam ništa drugo osim planinskog vrha ne odvrati pažnju.”
Odeljenski starešina Dragana Aleksić je maturantima uputila savet: „ Uživajte u godinama koje su ispred vas. Verujte u ono što želite i uspeh je neizostavan!”
Inače, od jeseni će u Srednjoj škili „Vuk Karadžić” u Sečnju biti otvoren i novi smer: mehaničar grejne i rashladne tehnike.

D. A.

IV-4 gimnaija-opšti tip odelj.star. Danijela Aleksić