RECIKLAŽA ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE: Očuvanje sredine i humanost

Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape” pokreće akciju reciklaže stakla. Sav prihod obezbeđen na ovaj način ide napuštenim životinjama.
– S obzirom na to da ogromne količine stakla završavaju na deponiji i da se, koliko nam je poznato, niko na teritoriji Zrenjanina ne bavi reciklažom stakla, odlučili smo da pokrenemo jedan odličan projekat. Njegov cilj je očuvanje životne sredine, kroz reciklažu stakla, a ujedno i pomaganje napuštenim životinjama o kojima brinemo, a kojih je sada više od stotinu. Projekat realizujemo u saradnji sa firmom „Doxa flower” i Lajns klubom „Petrovgrad” – kažu aktivisti udruženja „Zelene šape”.
U Udruženju kažu da će prikupljati staklenu ambalažu iz zrenjaninskih restorana i kafića, koji su odlučili da budu odgovorni prema svom okruženju.
– Ovom prilikom pozivamo sve restorane i kafiće koji se još uvek nisu priključili akciji da nam se jave na broj telefona 063 105 59 60 – poručuju „Zelene šape“ i dodaju da će Udruženje prikupljati i plastičnu i aluminijumsku ambalažu sa istom namerom.
S.V.