REPUBLIČKA SMOTRA ROBOTIKE: ZRENJANINCI I SOMBORCI NAJUSPEŠNIJI

Ovogodišnja Republička smotra  robotike i interfejs tehnologije okupila je u subotu u Zrenjaninu najbolje učenike srednjih škola u ovoj oblasti,  prvi put pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog  razvoja.

Svoje znanje i umenja prikazali su učesnici izradom svojih projekata uz korišćenje informaciono-komunikacione tehnologije. Bilo je tu robota programiranih za izvođenje određenih radnji i industrijskih zahvata, poboljšavanje saobraćajnica i drugih zanimljivih rešenja.

Smotra je održana u organizaciji Regionalnog društva za TIO , a domaćin je bila Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu. Stručni žiri u sastavu dr Miodrag Kovačević, dr Dijana Karuović i dr Željko Eremić je posle provere znanja i umenja prijavljenih srednjoškolaca odabrao je  najbolje. Prvo mesto dele učenici iz Zrenjanina Kristian Puja (EGŠ „Nikola Tesla“), mentor Srđan Bolozan, Namanja Savić (Zrenjaninska gimnazija), mentor Nataša Marjanović i učenik Dejan Bogdanović (Srednja tehnička škola), mentor Goran Matijević iz Sombora; drugo mesto je osvojio Bogdan Savić (ETŠ „Nikola Tesla“), mentor Saša Krstić iz Niša, a treći je bio Dušan Horvat, takođe iz somborske Srednje tehničke škole.

M.B.