REZERVNE STAREŠINE ZRENJANINA OBELEŽILE SVOJ DAN, 15. SEPTEMBAR

Cveće na spomen obeležja u Aleksandrovu i Vojvoda Stepi

Mnogo činimo na čuvanju tradicije, pa tako očekujemo da 17. novembra, ispred spomen sobe u Vojvoda Stepi, postavimo top koji je korišćen u Prvom svetskom ratu, iz Vojnog muzeja u Beogradu. Takođe, pokrećemo inicijativu da se dogodine centralna svečanost povodom sto godina od osnivanja Organizacije rezervnih vojnih starešina održi na teritoriji naše opštine – rekao je
Pera Milankov, predsednik opštine Nova Crnja, povodom obeležavanja 15. septembra, dana Organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije.
Prvi predsednik ove organizacije bio je vojvoda Stepa Stepanović. Rezervne vojne starešine (ORVS) Zrenjanina su, obeležavajući ovaj datum i godišnjicu proboja Solunskog fronta, bile u poseti dobrovoljačkim mestima Aleksandrovu i Vojvodi Stepi, kao i Srpskoj Crnji, zajedno sa predstavnicima Komande za razvoj Banatske brigade, među kojima je bio i major Rade Daljević, Udruženja vojnih penzionera Zrenjanina, Udruženja ratnih dobrovoljaca i potomaka. Delegacije ORVS i Udruženja dobrovoljaca položili su vence na spomenik palim borcima u Aleksandrovu – na Dobrovoljačku kapiju, kao i na spomenik Stepi Stepanoviću u Vojvodi Stepi.

M. Bečejac

Opširnije u štampanom izdanju

1 rezervne staresine tanja i pera milankov

1 rvs Poligon rizika 1