ROMAN „DECA ZLA” MIODRAGA MAJIĆA IZAZVAO VELIKU PAŽNjU SUGRAĐANA: oči u oči sa čitaocima u zrenjaninu

Sprega politike, pravosuđa i policije u Srbiji

Zainteresovanost ne samo čitalačke, nego i dela stručne javnosti za triler „Deca zla”, potvrdila je nedavno i publika u Zrenjaninu prilikom promocije ovog romana Miodraga Majića u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin”. Sala je bila dupke puna, a sugrađani su bili raspoloženi za razgovor sa autorom, inače sudijom Apelacionog suda u Beogradu, pa je promocija potrajala puna dva sata. Na pitanje da li se već susretao sa zrenjaniskom publikom, Majić je rekao da je ranije u naš grad dolazio češće, ali ne povodom romana.
– Drago mi je da sam u vašem gradu, jer neretko iz Zrenjanina i okoline dobijam pisma, mejlove, na osnovu kojih vidim da ljudi čitaju „Decu zla”. Tim pre se radujem tet-
a-tet razgovoru sa zrenjaninskom publikom. Ovo je moj prvi roman, pre toga sam izdao jednu zbirku satiričnih priča sa svog bloga, a već izvesno vreme pišem još jednu priču, ali detalje ću ostaviti za neku drugu priliku. Što se tiče romana „Deca zla”, upravo su u završnici pregovori o ekranizaciji priče, ali još nismo definisali sve detalje o tome – rekao je Majić.
S. Vorkapić
Opširnije u štampanom izdanju