RUKOMETAŠICE BLISTALE: Lako slomile Metalac

Susret pretposlednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Super B lige rukometašice Proletera lako su rešile u svoju korist. Zrenjaninke su rezultatom 29:21 (17:10) savladale Metalac iz Kraljeva i tako obradovale svoje navijače u Kristalnoj dvorani.Crveno-bele su povele od samog starta meča, a gošće nijednog trenutka nisu ozbiljnije zapretile.

Posle devetomesečne pauze (zbog povrede i operacije) u sastavu Proletera ponovo se našla i Dijana Četić. Planirano je da ona šutira sedmerce, ali je imala samo jednu priliku za to i bila je sigurna u realizaciji najstrože kazne. Njen povratak i postignut gol navijači su nagradili dugotrajnim aplauzom.

dsc_0175-odsc_0451-o

Pred kraj susreta, kada je prednost domaćih bila nedostižna, trener Dragan Lazarov je na parket izveo sasvim mladu postavu, a devojčice su pokazale da na njih u budućnosti može ozbiljno da se računa.

Lidija Gagić, kapitenka Proletera, bila je najefikasnija na utakmici sa 10 postignutih golova, Monika Išpanović je 7 puta bila precizna, Tamara Savković je 5 puta savladala golmanku Kraljevčanki, a Ivana Milanović 3 puta. Po jedan gol dale su Dijana Četić, Zorana Tubić, Maja Jovica i Vanja Novaković.

B.M.

 Fotografije: Ivan Pančić

dsc_0549-odsc_0641-odsc_0591-o