RUKOMETNE LEGENDE NA TURNIRU U SEČNjU

Turnir u spomen na Karasija
Memorijalni turnir „Karasi i legende rukometa”, posvećen prerano preminulom predsedniku sečanjske opštine Predragu Miloševiću Karasiju, koji je bio ljubitelj i pokrovitelj rukometa, održan je u subotu na terenu Hercegovine – Partizana.
Prisutnima su se biranim rečima obratili predsednik opštine Predrag Rađenović, generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna i predsednik Hercegovine Igor Denda. Turnir je otvorio Veljko Čalija, najstariji od rukometnih legendi Sečnja. Osim njega, tu su bili i Pero Popadić, Radoje Milićević, Mile Šešlija, Dragiša Aleksić, Miodrag Luburić, Momčilo Papić… Počasno mesto pripalo je fudbalskoj legendi, Stanislavu Karasiju, po kome je pokojni Milošević dobio nadimak.
– Zahvalni smo svima koji su došli i tako iskazali poštu pokojnom Karasiju. Turnir, koji je organizovan po ideji ljudi iz sečanjske opštine, protekao je dostojanstveno – istakao je Denda.
Pobednik turnira je RK Mokra Gora iz Zubinog Potoka, superligaš čiji je trener Sečanjac Nedeljko Vučković. Pehar im je uručila Karasijeva supruga Nataša Vukoje. Uz domaću Hercegovinu, učestvovali su još Radnički iz Jaše Tomića (seniori i pioniri), Crvena zvezda iz Mokrina, veterani iz Jabuke, ORK Zrenjanin i pioniri iz Banatskog Despotovca, koje trenira Sečanjka Slađana Popara Kravarušić.

S. M.