SEKRETARIJAT ZA ZDRAVSTVO: Lekari danas zaslužuju najviše ocene

Kompletan zdravstveni sistem srednjeg Banata pokazao je vrhunsku osposobljenost i humanost prilikom zbrinjavanja žrtava tragedije u Žitištu, ocenili su pokrajinske nadležne institucije.
-Lekari hirurzi i lekari drugih specijalnosti vodili su bitku za svaki život i svi zaslužuju najviše ocene- izjavio je pokrajisnki sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković nakon obilaska pacijenata hospitalizovanih u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Đorđe Milićević je, pored iskazanog saućešća porodicama nastradalih i pozitivne ocene rada organa MUP i zdravstvenih radnika, najavio i pomoć porodicama nastradalih, koju će uputiti AP Vojvodine.

Dr Gordana Kozlovački je, osim saučešća porodicama nastradalih, naglasila i veliku požrtvovanost i osposobljenost 30 lekara, posebno hirurga koji su operisali osam pacijenata, a petoro uputili u tercijerne ustanove u Beogradu i Novom Sadu.

-Kolege su dolazile i bez poziva čim bi na bilo koji način saznale za tragediju. Radili smo po protokolima realno bliskim ratnim uslovima. Ne očekujemo pogoršanje kod pacijenata smeštenih u zrenjaninsku bolnicu. Na duži rok, trebalo bi da se pozabavimo psihopatološkim aspektom ovakvih događaja – prokomentarisala je dr Gordana Kozlovački, direktorka Opšte bolnice.

M.S-n.