SKUPŠTINA ŽITIŠTA O LANJSKOM RADU OVDAŠNJIH JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA

Opozicija kritikovala Vladu zbog „Agroživa”
Rad na drugoj sednici Skupštine opštine Žitište, održanoj u petak, 15. jula, odbornici su počeli minutom ćutanja i odavanjem pošte smrtno stradalima u tragičnom događaju – zločinu koji se u ovom mestu dogodio u noći između 1. i 2. jula. Po sazivu, na dnevnom redu bilo je 17 tačaka, a najpre Odluka o završnom računu Opštine za 2015. godinu te izveštaji o prošlogodišnjem radu ovdašnjih javnih preduzeća i ustanova.
Na početku zasedanja, a na predlog predsednika Skupštine Zorana Kasalovića, odbornicima se obratio predsednik Opštine Mitar Vučurević i upoznao ih sa informacijama koje su mu kao predsedniku Opštine do sada predočene o tragičnom događaju, zločinu koji se dogodio 2. jula, par sati nakon ponoći, ispred kafića „Art – Makijato”. Vučurević je takođe izvestio sve što je lokalna samouprava do sada učinila da bi se, koliko je to moguće, sanirale posledice pomenutog strašnog događaja.
Glasovima većine odbornika usvojena je Odluka o završnom računu Opštine Žitište za 2015. godinu i izveštaji o prošlogodišnjem radu lokalnih javnih preduzeća i ustanova. „Zeleno svetlo” većine dobila je i Informacija o radno-pravnom statusu radnika Kompanije „Agroživ” i uspešno sprovedenom socijalnom programu za 369 radnika uz pomoć Vlade RS. Prošla je, takođe, i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u Opštini Žitište (185), a usvojena je i Odluka o obavljanju delatnosti zoohigijene koja će umnogome rešiti goruće probleme u vezi sa uklanjanjem uginulih životinja i pasa lutalica na teritoriji Opštine Žitište.
L.Z.

Opširnije u štampanom izdanju