SNABDEVANJE LEKOVIMA: Danas radi devet državnih apoteka

Zbog preuzimanja objekata inventara i opreme Apotekarske ustanove Zrenjanin date u koncesiju Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Janković”, od proteklog vikenda ne radi veći broj apoteka u Zrenjaninu, među kojima i glavna u ulici Kralja Aleksandra prvpg Karađorđevića.
Kako saznajemo u upravi Apotekarske ustanove Zrenjanin, danas radi devet apoteka gde preuzimanje još nije počelo. To su, u Zrenjaninu, apoteke u ulici Patrijarha Pavla (nekadašnja Štrosmajerova), apoteka u MZ Šumica, kao i one u Melencima, Ečki, Elemiru, Čenti, Botošu, Farkaždinu i Tarašu. Posao oko preuzimanja je dobro organizovan i vodi se računa da u nijedan kvart u gradu i okolna sela ne budu bez apotekarskih usluga.
U upravi Apoteke Zrenjanin obavljaju se administrativni poslovi vezani za radni status zaposlenih. Kao što je najavljeno nijedan zaposleni neće biti otpušten.
Danas je primetan porast prometa u ostalim apotekama, što se s obzirom na okolnosti moglo očekivati. Osim Jankovića”, to su i apotke Benu” – u Maksijevom” objektu na Bagljašu i Idei” u Miletićevoj i Gomeks Totalu, kao i na više izdvojenih mesta i u apoteci Kosmofarm” u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, gde je dugo godina bila smeštena prodavnica Vetrproma”.
Koncesija Zdravstvene ustanove Apoteka Janković” nad Apotekom Zrenjanin traje 15 godina, a vrednost posla je nešto iznad 6,3 miiona evra za celokupno vreme trajanja koncesije. Ugovor o koncesiji su 4. marta potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktorka Apoteke Janković” Snežana Janković.

M. S-n.