SOLIDARNOST KADA JE NAJPOTREBNIJA

Zrenjanin pomaže Kraljevu

Saradnja između štabova za vanredne situacije Zrenjanina i Kraljeva pokazala se u i ovog juna, kada su zrenjaninske ekipe u sredu upućene da pomognu ugroženom području u toj opštini. Na terenu su bile dve pumpe za izvlačenje vode, a procena situacije je pokazala da je najugroženije selo Adrani, najpre u domaćinstvu porodice Radičević. Zrenjanincima se, zbog toga što su došli u ispomoć sa svim svojim raspoloživim tehničkim kapacitetima, zahvalio pomoćnik gradonačelnika Nikola Radević.
Akcijom pomoći Kraljevu rukovodio je Miroslav Sladojević, koji je u Gradskoj upravi zadužen za poslove vanrednih situacija. Tehnička sredstva koja su korišćena, deo su opreme jedinice Civilne zaštite opšte namene Grada Zrenjanina.
– Ponudili smo pomoć u ljudima i sredstvima kojima raspolažemo. Doneli smo tri mobilne pumpe kapaciteta 1.300 litara u minuti i radićemo na izvlačenju vode iz poplavljenih dvorišta – izjavio je po povratku sa terena Miroslav Sladojević, šef Odseka za odbranu i vanredne situacije Gradske uprave Grada Zrenjanina, a sa njim je bio i Marčel Besu, pripadnik jedinice Civilne zaštite Grada Zrenjanina.
Zrenjaninci su, osim u Adranima, pomagali i u domaćinstvima u drugim mestima gde je situacija kritična.
M. B.