SREDNJOEVROPSKА STONOTENISKA LIGА: Banat pobedio Slovake

U prvom susretu četvrtfinala Srednjoevropske stonoteniske lige zrenjaninski Banat je u utorak, 28. januara, pobedio slovačku ekipu Vidrani sa 6:4. U više od četiri sata dugom stonoteniskom maratonu u Kristalnoj dvorani, domaći su brzo poveli sa 4:1. U dublu su Petkov i Majstorović nakon neizvesne borbe slavili protiv Novote i Šerade. U duelima pojedinaca Marko Petkov je najpre pobedio Lelkeša (3:1) i Novotu (3:2), a Levajac je, iako je gubio 0:2 u setovima, savladao Novotu sa 3:2.
Kapiten Banata Ilija Majstorović je izgubio mečeve sa Šeradom (2:3) i Lelkešom (1:3), a Levajac na drugom stolu je takođe ostao kratkih rukava u duelu sa Šeradom (2:3). Posle skoro tri sata igre domaći stonoteniseri su od gotovog napravili veresiju. Marko Popović, međutim, uspeva da pobedi pobedi Novotu (3:1) i Banatu donosi vođstvo od 5:3. Na drugom stolu Petkov gubi od od Šerade (2:3), pa je Levajcu i Lelkešu ostalo da reše hoće li ovaj susret biti završen pobedom Banata od 6:4 ili će se završiti remijem 5:5.
Na veliko zadovoljstvo navijača Banata, mladi Dimitrije Levajac je pružio sjajnu partiju i pobedio protivnika iz Slovačke sa 3:2 što je Banatu donelo pobedu od 6:4. Revanš susret igra se 18. februara u Slovačkoj.

Tekst i foto: Zoran Dedić